Nagyvilág

Kegyetlen videóval üzentek az Iszlám Államnak

Ilyen az, amikor akasztják a hóhért: az iszlamisták legnagyobb ellenségei Szíriában vannak és felveszik a harcot az Iszlám Állam kegyetlen harcosaival – az IÁ saját eszközeivel.

Több tucat, az Iszlám Államhoz tartozó fegyverest fogott el és végzett ki egy szír szervezet. A Dzsais Al-Iszlám (az Iszlám Hadserege) a Daily Mail cikke szerint 25 ezer harcost tud a sorai között. Egyszerre harcolnak a szír rezsim és az Iszlám Állam ellen.

Utóbbiakkal legalább olyan kegyetlenül bánnak, mint ahogy az IÁ teszi saját ellenségeivel. Egy húszperces videofelvétel szerint nemrég több tucat iszlamistát fogtak el (a videót természetesen nem tette közzé a Daily Mail, csak néhány képet hozott nyilvánosságra). Először inni adtak nekik, majd hidegvérrel kivégezték őket. A foglyokat feketébe öltöztették, kivégzésük előtt lehúzták fejükről a csuklyát, felolvasták a nevüket és lelőtték őket.

Egy áprilisi propagandavideón az is látszik, mennyire jól felszereltek: 1700 felfegyverzett katona és tank parádézik a felvételen. A 2011-ben létrehozott Iszlám Hadsereget állítólag Szaúd-Arábiából pénzelik. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik