Nagyvilág

Holtan találták az oltásellenesség egyik vezető szószólóját

Az egykori prédikátor, aki többek között saját autista fián is kísérletezett, a hatóságok szerint öngyilkos lett.

James Jeffrey Bradstreet holttestére egy horgász talált rá június 19-én, a Chimney Rock nevű amerikai kisváros folyópartján, ahol a georgai orvos feleségével töbször is nyaralt. Noha a férfi családja biztos abban, hogy szerettük gyilkosság áldozata lett, és netes gyűjtést kezdeményeztek az igazság kiderítésére, a hatóságok a bizonyítékok alapján úgy vélik, Bradstreet saját magát lőhette mellbe. Erre utalhat a férfi mellkasán lévő lőtt seb elhelyezkedése és a holttest közelében talált fegyver is – írja a Washington Post.

Bradstreet egyébként több mint két évtizede volt az amerikai oltásellenes mozgalom egyik vezető szószólója. Az egykori prédikátor, aki rendszeresen felszólalt a rutinnak számító oltások ellen, sosem rejtette véka alá, hogy azért fordult az orvostudomány felé, és végezte el az orvosi egyetemet, hogy többet tudhasson meg a betegségről, ami családját kétszeresen is érintette: Bradstreetnek a vér szerinti fia és mostohagyermeke is autisztikus spektrumzavarban szenved.


Kép forrása: Facebook

Követve a brit sebészt, Andrew Wakefieldet, aki 1998-ban, egy általa 12 (!) gyereken elvégzett tanulmányra hivatkozva kijelentette, hogy az MMR (mumpsz, kanyaró, rubeóla) vakcina oltóanyaga és az autizmus (valamint egyéb emésztőrendszeri rendellenességek) között kapcsolat van, Bradstreet is a kötelező oltásokat és a vakcinákban – szerinte – megtalálható “higanyos mérgeket” tette felelőssé a spektrumzavar kialakulásáért. Ezeket az állításokat, vagyis a kapcsolatot oltóanyagok és autizmus között a mai napig egyetlen kutatás sem igazolta.

Bradstreet ennek ellenére kitartott meglátásai melett, és nem csak az okokat, de a megoldásokat is kutatni kezdte. A férfi ezt követően azzal szerzett kétes hírnevet magának, hogy pácienseit – többek között saját fiát is – vitatott módszerekkel kezelte. Többek között kelációs és őssejtterápiával, magasnyomású oxigénkamrában és immunoglobulin infúziókkal, melyek Bradstreet kollégái szerint inkább veszélyesek voltak, mint hatékonyak.

Bradstreet 51 éves volt, halálának ügyében vizsgálatot indított a Rutherford megyei seriffhivatal.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik