Nagyvilág

Harminc embert nyelt el a föld Indiában

Az ország északkeleti részében heves esőzések idéztek elő földcsuszamlásokat. Legalább harminc ember halt meg, de a sár alatt további áldozatok lehetnek.

A mentők folytatják a kutatást az éjszaka összeomlott házak romjai között a Nyugat-Bengál szövetségi állambeli Mirik, Kalimpong és Dardzsiling településeken. A rendőrség tájékoztatása szerint eddig 30 holttestet találtak – 17-et Mirikben, 11-et Kalimpongban, kettőt pedig a teaültetvényeiről ismert Dardzsilingben.

A katasztrófa súlytotta területről mintegy 2000 embert menekítettek ki, a hadsereg erősítést vezényelt a térségbe. Mirikben és Kalimpongban több mint száz házat sodort el a sárlavina. Észak-Ázsiában a monszunidőszakban minden évben árvizek és földcsuszamlások pusztítanak. A nyugat-indiai Gudzsarát államban a múlt héten legalább 55 ember halálát okozta az árvíz, Észak-Indiában pedig tizenheten haltak meg és 320 ezer embert sújtott a természeti csapás.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő öt napban is heves esőzés várható Dardzsilingben és Nyugat-Bengál északi részének több más településén – írta internetes oldalán a Times of India című angol nyelvű napilap, amely szerint hidakat és utakat is megrongált az ár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik