Nagyvilág

Videón, ahogy a sínekre löknek egy férfit egy prágai metróállomáson

Az érthetetlen támadás látszólag minden előzmény nélkül történt.

Súlyos sérüléseket szenvedett, de akár meg is halhatott volna egy 57 éves prágai férfit, akit egy utastársa lökött a metrósínekre a cseh fővárosban. A még június 6-án történt támadást mutató felvételt azonban csak most hozta nyilvánosságra a prágai rendőrség, abban a reményben, hogy valaki felismeri az „érthetetlenként” jellemzett támadás elkövetőjét.

A Kobylisy metróállomás biztonsági kameráinak felvételen látni lehet, ahogy a peronon nekütközik a sárga pólós áldozatnak támadója, aki egy rövid szóváltást után váratlanul mellbe taszítja a férfit, aki elveszti egyensúlyát és beesik a metrósínekre. A támadó ezután mintha mi sem történt volna, a legnagyobb nyugalomban elsétál, anélkül, hogy akár egy pillantást is vetne áldozatára.

Az áldozat a rendőrség közlése szerint a hátára érkezett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy képtelen volt saját erejéből kimászni. Szerencséjére volt ott néhány fiatal, akik azonnal a segítségére siettek, és kimenekítették a sínekről, mielőtt megérkezett volna a metró.

A két férfi között a rendőrség szerint nincsen semmilyen kapcsolat. A támadás előtt csak a mozgólépcsőn találkoztak, amikor a lépcsőn ülő támadó mellett elsétált későbbi áldozata.

A prágai rendőrségnek egyelőre nem sikerült elfognia a csíkos pólót viselő támadót, aki ellen egyelőre testi sértés gyanújával folyik nyomozás, amiért akár három évig tartó börtönbüntetést is kaphat. Ugyanakkor közölték, vizsgálják annak lehetőségét, hogy a férfi ellen végül életveszélyt okozó testi sértés miatt indítanak vádat, és akkor már akár nyolc évre is a rácsok mögé kerülhet.

Olvasói sztorik