Nagyvilág

Összebalhézott az NBC-vel bevándorlóellenes kijelentései miatt az elnökjelölt

Az amerikai televíziós hálózat letiltotta Donald Trump szépségversenyének közvetítését, miután a republikánus jelöltségért harcba szálló milliárdos azt mondta: a mexikóiak erőszakot hoznak.

Komolyan berágott az egyik legnagyobb amerikai televíziós hálózat, az NBC Donald Trumpra, a republikánus elnökjelöltségért zajló küzdelembe beszálló milliárdos üzletemberre, miután egy interjúban azt fejtegette, hogy a mexikói bevándorlók bűnözők, drogcsempészek és erőszaktevők. Az NBC felfüggesztette megállapodását Trumppal, ami az üzletember által birtokolt Miss USA és Miss Universe szépségversenyek közvetítéséről szólt.

Bíróságra viszi az ügyet

A tévétársaság szóvivője kijelentette: alapértékük, hogy tiszteletben tartják mindenkinek az ember méltóságát, ezért nem tartják felvállalhatónak az általa elmondottakat. Az NBC már korábban jelezte Trumpnak, hogy nem vezetheti a Celebrity Apprentice című műsort, miután politikai szerepet vállalt.

Donald Trump gyengének és ostobának nevezte az NBC-t. Azt mondta: erős határokra van szükség és kívül kell tartani a bevándorlókat az Egyesült Államok határain. Szerinte az emberek akadálytalanul özönlenek be az országba és úgy véli, a bűncselekményeket nagy arányban bevándorlók követik el, amit azonnal meg kell állítani. Hozzátette: bíróság elé viszi a szépségversenyek közvetítésére vonatkozó szerződésbontást.

Trump szerint a versenyzőknek ártanak

Kisebb diplomáciai botrányt is kiváltott, amikor az elnökjelöltségért zajló harcba azzal köszönt be, hogy rátámadt Mexikóra, persze csak szóban, azzal, hogy a közép-amerikai ország problémás embereket küld az Egyesült Államokba, akik csak problémát hoznak rájuk és felszólította Mexikót, hogy finanszírozza egy „nagy fal” építését a mexikói-amerikai határra.

Trump kijelentéseit követően a spanyol nyelvű Univision is dobta Trump szépségversenyeinek közvetítését, a milliárdos erre a mexikói kormányt vádolta meg azzal, hogy ők kényszerítették erre a tévétársaságot. Mindez egyébként 13 millió dolláros anyagi veszteséget jelentett számára. Őket is beperli, szerinte ezzel nem neki, hanem a szépségverseny résztvevőinek okoznak kárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik