Nagyvilág

Bekeményít Egyiptom főügyészének halála után

egyiptom (Array)
egyiptom (Array)

Napokon belül szigorúbb büntetőjogi törvényekkel vértezi fel magát Egyiptom a terrorellenes harcban - jelentette ki Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfő az egyiptomi főügyész, Hisám Barakát keddi temetésén, aki egy napja esett áldozatul egy robbantásos merényletnek.

“Az azonnali igazságszolgáltatás kezei meg vannak kötve a (jelenleg érvényben lévő) törvények által” – fogalmazott Szíszi, majd az MTI szerint közölte: “Nem várunk tovább! … Nem ülünk tétlenül öt-tíz évig, hogy elítélhessük azokat, akik megölnek bennünket! Ha terrorral szembesülünk, meglesznek azok a törvényeink, bíróságaink amelyek segítségével szembe tudunk szállni!”

Az észak-afrikai országban két éve fokozott intenzitással tevékenykedő szélsőséges iszlamisták eddigi legnagyobb “sikerüket” könyvelhették a hétfői merénylet kapcsán. A Barakátot kísérő autókonvoj éppen irodája felé tartott, amikor a főügyész autóját egy hatalmas erejű detonáció repítette levegőbe Kairó északnyugati részén. Az iszlamisták ellen folyó könyörtelen hatósági hadjárat egyik legfontosabb szereplője több mint öt órás élet-halál harc után adta fel a küzdelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik