Nagyvilág

Elkapták Amerikában a másik szökött rabot is

david sweat (Array)
david sweat (Array)

Az amerikai rendőrség vasárnap elfogta azt a másik szökött fegyencet, aki társával június elején elektromos vágószerszámok segítségével megszökött egy szigorúan őrzött börtönből, az egyesült államokbeli New York államban.

A 35 éves férfit három heti hajsza után sikerült élve kézre keríteni – számolt be az amerikai sajtó. David Sweatre a kanadai határ közelében bukkantak rá a rendőrök, lövöldözés kezdődött, amiben megsebesült és őrizetbe került.

Sweat és társa, Richard Matt június 6-án szökött meg a dannemorai börtönből. Hiányukat a reggeli ellenőrzéskor vették észre. A két rab lyukat fúrt cellájuk hátsó falán, kimászott rajta, és közműalagutakon keresztül kijutott a szabadba úgy, hogy közben elektromos vágószerszámokkal átvágott minden akadályt.

Sweatet rendőrgyilkosság miatt életfogytiglanra ítélték. Mattet pedig 25 éves börtönt kapott azért, amiért 1997-ben elrabolta, megkínozta és egy fémfűrésszel feldarabolta 76 éves volt főnökét.

Mattet június 26-án a kanadai határ közelében lévő Malone városnál vették észre a határőrök egy erdős területen. Felszólították, hogy adja meg magát, de miután ennek nem tett eleget, lelőtték – számolt be az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik