Nagyvilág

Orbánék mumusa is örül a melegeknek

goodfriend (Array)
goodfriend (Array)

A volt magyarországi ügyvivő, André Goodfriend szerint győzött a szerelem az Egyesült Államokban.

A diplomata üdvözölte a Facebookon az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának döntését, amellyel az USA minden államában engedélyezték a melegeknek, hogy házasodhassanak. Bejegyzésében azt írta, bátorító látni és hallani, hogy a a világ minden tájáról sokan támogatják a határozatot. 

“Örülök, hogy egy olyan országot képviselhetek, amely elsimeri a sokszínűséget és támogatja az elfogadást” – közölte a volt ügyvivő. Goodfreind szerint még sok, az egyenlőségért folytatott csatát kell megnyerni, de lépésről lépésre kell haladni.

“Ezúttal az egyenlőség diadalmoskodott. Nyert a boldogság keresése. Győzött a szerelem” – zárta sorait a volt magyarországi ügyvivő, aki arról vált ismertté, hogy az amerikai kitiltási botrány kirobbanásakor nagykövet hiányában az Egyesült Államok diplomáciai képviseletét vezette Budapesten.

Az ügyvivő a kitiltási botrány után a hazai belpolitikai élet egyik főszereplője lett. Vida Ildikó NAV-elnök feljelentést is tett ellene, mert állítása szerint megrágalmazta. Az Orbán-kormány szerette volna elérni, hogy Goodfriend bíróság előtt bizonyítsa a kitiltási botránnyal kapcsolatos vádakat, ehhez pedig mondjon le diplomáciai mentességéről. Mivel ehhez az Egyesült Államok nem járult hozzá, az ügy le is zárult. Goodfreind az új nagykövet kinevezése után elhagyta Magyarországot.

Talking with friends around the world, from different cultures and religions, it’s heartening to see and hear the…

Posted by Andre Goodfriend on Saturday, June 27, 2015

Ajánlott videó

Olvasói sztorik