Nagyvilág

Új repülőteret avatott Kim Dzsong Un, csak minek

kim-dzsong-un-repuloteret-ad-at(650x433).jpg (Array)
kim-dzsong-un-repuloteret-ad-at(650x433).jpg (Array)

Szépnek szép, de gép alig jár arra.

Az észak-koreai állami média képeket közölt az ország új repülőteréről, melyet az ország élén álló diktátor és felesége tekintett meg. A phenjani repülőtér július elsején nyílik meg, éttermek, üzletek is vannak benne.

A BBC tudósítása szerint az új repülőtér terminálja hatszor nagyobb az előzőnél, igaz, nagy szükség nincs rá, mert kevesen utaznak az elzárt diktatúrába. Leggyakrabban kínai turisták érkeznek és észak-koreai hivatalos személyek utaznak Pekingbe. Kim Dzsong Un arra is kiadta az utasítást, hogy kiszolgálásukra épüljön autópálya a repülőtértől a 24 km-re lévő fővárosig, Phenjanig.

Míg Kim Dzsong Un repülőteret épít, az országot ismét súlyos aszály sújtja, ami éhínséggel fenyeget – hasonlót az 1990-es években már átélt az ország, ami rengeteg betegséggel és halálesettel járt. Kim Dzsong Un egyébként hatalomra kerülésekor az életszínvonal emelkedését ígérte, de az azóta épült látványosságok, sípályák, fürdők az átlagos észak-koreaiak számára elérhetetlenek, ők rendes ivóvíz-, áram- és élelmiszer-ellátásnak is örülnének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik