Nagyvilág

Megfojtotta 8 babáját, most azt állítja, apjától voltak

cottrez (Array)
cottrez (Array)

Azért fojtotta meg 8 gyermekét, mert az édesapjától születtek - vallotta az 51 éves francia nővér a bíróságon a metro.co.uk beszámolója szerint.

Dominique Cottrez a francia kriminalisztika történetének legsúlyosabb tömeges gyermekgyilkosságát követte el. A szörnyű bűntettre azután derült fény 2010-ben, hogy a rendőrök megtalálták a holtesteket a Lille melleti Villers-au-Tertre nevű településen egy kertben és házban. Az asszonyt jelenleg többrendbeli, kiskorúak ellen elkövetett gyilkossággal vádolják Douai város bíróságán. 

Cottrez, aki életfogytig tartó büntetéssel néz szembe, az ügy legutóbbi tárgyalásán a minap azt állította: a gyermekek az ő és az apja között folytatott vérfertőző viszonyból születtek, amit nem akart a nyilvánosság elé tárni. Az asszonynak egyébként két felnőtt lánya és több unokája is van.


Fotó: Europress Fotóügynökség 

A vádirat szerint a nővérként dolgozó nő 1989 és 2007 között nyolc gyermekét ölte meg. Két holttestet a kertben temetett el, hatot pedig a házában rejtett el. Most azt állítja, hogy a nyolc babát úgy hordta ki, hogy a férje semmit sem vett észre a terhességéből.

A férfit egyébként bűnrészességgel vádolták meg korábban, amiért segített elrejteni a tetemeket, de bizonyíték hiányában elengedték.

A holttestekre puszta véletlen miatt bukkantak rá. A Cottrez-család házának új tulajdonosai kacsaúsztatót szerettek volna kialakítani a kertben, amikor felfedezték az elásott gyermekeket. A hat másik halott csecsemőt az épületben elrejtve találták meg a rendőrök.

A boncolás után kiderült, hogy a nyolc babát közvetlenül a születésük után fojtották meg – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik