Nagyvilág

A szlovén külügyminisztériumnak sem tetszik a kormány lépése

menekult(430x286).jpg (Array)
menekult(430x286).jpg (Array)

A szlovén külügyminisztérium szerdán bírálta Magyarországot amiatt, hogy felfüggesztette az úgynevezett dublini rendelet végrehajtását, vagyis a migránsok visszafogadását más uniós országokból.

A STA szlovén hírügynökség által ismertetett közlemény szerint Ljubljana álláspontja az, hogy a Dublin III rendelet az átfogó európai uniós menekültügyi szabályozások része, és megváltoztatásáról a tagországoknak közösen kell dönteniük.
“Egyes országok egyoldalú döntései nem járulnak hozzá az égető migrációs probléma megfelelő kezeléséhez” – áll a közleményben.

Trócsányi László igazságügyi miniszter levélben tájékoztatta Frans Timmermanst, az Európai Bizottság alelnökét: Magyarország június 23-i hatállyal ideiglenesen, határozatlan ideig nem tudja fogadni a nemzetközi védelem iránti kérelmet előterjesztő embereket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai nyilatkozatában ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Magyarország maradéktalanul betart minden európai uniós jogszabályt, maradéktalanul megfelel minden EU-s kötelezettségének, “semmilyen EU-s jogszabály magyarországi alkalmazásának felfüggesztéséről nincsen szó”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik