Nagyvilág

Intézkedéseket sürget Pakisztán a hőhullám ellen: már 700-an haltak meg

Hőhullám Pakisztánban (Array)
Hőhullám Pakisztánban (Array)

Az ország miniszterelnöke vészintézkedések jelentett be, miután Szindh tartományban már közel 700 halálos áldozatot szedett a hőség - írja a BBC News.

A nemzeti katasztrófaelhárítási hatóság utasításokat kapott Navaz Sariftól, hogy megelőző intézkedéseket tegyenek a hőhullám okozta halálozás ellen. A hadsereg ugyancsak felállított olyan központokat, ahová a hőség elől lehet menekülni – derül ki a BBC News cikkéből.

Az egészségügyi miniszter szerint a legtöbb halálos áldozatot Karacsi városában regisztrálták, ahol a hőmérséklet 45 Celsius-fok közelébe emelkedett, ami mindössze két fokkal marad el az 1979-ben regisztrált 47 fokos helyi melegrekordtól.

 
Fotó: MTI EPA / Rehan Han 

Szindh tartomány egészségügyi tisztviselője szerint 612-en Karacsi fő kórházban hunytak el, míg további 80-an magánkórházakban vesztették életüket. Az áldozatok túlnyomó többsége idős, 50 év feletti.

A Pakisztánnal szomszédos Indiában a múlt hónapban több mint 2200 ember halt meg egy heteken keresztül tomboló hőhullámban, amelyben a hőmérséklet tartósan 40 fok fölött volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik