Nagyvilág

Durván szívatnák a német cégeket Oroszországban

hitler volkswagen (Array)
hitler volkswagen (Array)

A reklámokban figyelmeztetniük kellene arra, hogy egykor kapcsolatban álltak a náci Németországgal.

Elképesztő javaslattal állt elő egy orosz kormánypárti képviselő: azokat a cégeket, melyek hetven évvel ezelőtt üzleti kapcsolatban álltak a náci Németországgal vagy a fasiszta Olaszországgal, arra kötelezné, hogy erre a tényre tévé- és rádióreklámjaikban hívják fel a figyelmet. A rádiós hirdetésekben legalább három, a tévéreklámokban legalább öt másodpercig kellene tartania a figyelmeztetésnek, utóbbi esetben a feliratnak legalább a képernyő hét százalékát le kellene fednie.

A törvény benyújtója a kormányon lévő Egységes Oroszország Párt tagja, Alekszej Zsuravljov. A második világháborúban aratott szovjet győzelem hetvenedik évfordulóján különösen előtérbe került a téma Oroszországban. Zsuravljov azt mondta javaslatáról, hogy „a fiatalabb generációknak emlékezniük kell a huszadik században történtekre”, és tudniuk kell, hogy működnek ma Oroszországban olyan cégek, melyek az ő népüket mérgező vegyületeket, ellenük fordított fegyvereket és őket bombázó repülőgépeket gyártottak.

A képviselő egyébként roppant „engedékeny”: azt mondta, betiltani azért nem kellene ezeket a termékeket. Ő maga is egy Mercedes tulajdonosa, a felesége pedig BMW-vel jár, annak idején pedig mindkét cég szállított a náci Németországnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik