Nagyvilág

Most egy franciát akar kivégezni Indonézia

indonezia-rendor(430x286).jpg (Array)
indonezia-rendor(430x286).jpg (Array)

Aki Indonéziában drogügybe keveredik, nagyon rosszul járhat. Serge Atlaoui ecstasyt gyártott, és nem kegyelmezett meg neki az elnök se.

A jakartai közigazgatási bíróság elutasította hétfőn egy kábítószer-előállításért halálra ítélt francia állampolgár kegyelmi kérvényét, ami az utolsó halasztási lehetősége volt. Joko Widodo indonéz elnök decemberben elutasította az 51 éves Serge Atlaoui kegyelmi kérvényét, és a bíróság most azzal indokolta az elutasítást, hogy nincs joghatósága megmásítani az államfő döntését.

A francia férfit 2005-ben tartóztatták le, mert a gyanú szerint részese volt egy ecstasytelőállító üzem működtetésének Jakarta közelében. Az indonéz főügyészi hivatal szóvivője bejelentette, hogy Atlaouit a ramadán muzulmán böjti hónap végén, vagyis július 17. után végzik ki.

Szintén kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért április végén sortűzzel végeztek ki két ausztrál, négy nigériai, egy indonéz és egy brazil állampolgárt. Az országban több mint 130 ember van a halálsoron, többnyire kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, mintegy harmaduk külföldi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik