Nagyvilág

Egyre több gyerekek elleni szexuális bűncselekmény válik ismertté Angliában

Az áldozatok zöme a 12-16 év közti korosztályba tartozik.

Meredeken emelkedik a gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények száma Nagy-Britanniában – közölte a gyermekekkel szembeni erőszak elleni országos szervezet, az NSPCC.

A szervezet jelentése szerint 2013 áprilisától 2014 áprilisáig 31 ezer ilyen bűncselekmény jutott a hatóságok tudomására, ez 8500-zal több, mint egy évvel korábban. Angliában 39, Észak-Írországban 26, Walesben 13, Skóciában 12 százalékkal nőtt az ismertté vált bűnesetek száma egy év alatt.

Az áldozatok zöme a 12-16 év közötti korosztályba tartozott, nyolcezren tizenegy év alattiak voltak. 94 esetben csecsemők váltak szexuális támadás áldozataivá.

Ezek a számok is valószínűleg csak töredékei a tényleges adatoknak, mivel sokan csak hosszú évek múltán mernek beszélni arról, hogy mi történt velük, ha egyáltalán mernek.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik