Nagyvilág

Ötven év után először történt bűncselekmény az aprócska szigeten

canna (Array)
canna (Array)

Az emberek annyira megbíztak egymásban a skóciai Cannán, hogy saját lakásaik ajtaját sem zárták és a boltot sem. Most viszont ismeretlenek elvitték az összes árut.

Ötven év óta először történt bűncselekmény egy apró skót szigeten, Cannán – írja az Independent. A szigeten működő egyetlen kisbolt áruját lopták el ismeretlenek.

A tolvajoknak nem volt nehéz dolguk: mivel soha nem volt jellemző a rendbontás, a boltocskát éjszakára is nyitva merték hagyni őrizetlenül, hogy az arra járó horgászok megvehessék, amire szükségük van: a jól bejáratott rendszer szerint mindig mindenki tisztességgel felírta, hogy mit vitt el, az árát pedig belerakta a becsületkasszába.

Szombat reggel azonban a boltos üresen találta a polcokat: elvitték az összes édességet, kávét, elemeket és más apróságokat, amiket a boltban kapni lehetett. A bolt vezetője, Julie azt mondta: a legjobban az fáj neki, hogy elvitték az általa kézzel kötött hat gyapjú sapkát, amit a horgászoknak készített napszúrás ellen.

Cannának, a hat és fél kilométer hosszú, másfél kilométer széles szigetnek húsz állandó lakója van, mindenki döbbenten áll a lopás előtt. Az utolsó bűncselekmény az 1960-as években történt, amikor a templomból valaki elvitt egy faragott fa tányért. Emiatt eddig még a saját házaik ajtaját se zárták be az emberek.

Most azonban a szigetlakók közössége közölte: kénytelenek voltak úgy dönteni, hogy ezentúl zárni fogják éjszakánként a boltot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik