Nagyvilág

Jézus a dinoszauruszoknak prédikált

Van egy nagyon furcsa kanadai város, ahol különös egymásmellett élés alakult ki: dinók és keresztények élnek békében.

Érdekes riportot közölt a BBC egy kanadai kisvárosról, ami két dologról nevezetes: a dinoszauruszairól és Jézusról. Drumheller környékén ugyanis gazdag fosszília-lelőhelyek vannak, a helyi múzeumban ezért pl. két teljes egészben fennmaradt tyrannosaurus csontváz is látható. Erre persze ráépült mindenféle biznisz, úton-útfélen dinókba botlik az ember és egy csomó bolt előtt áll egy dinórepró.

 

De hogy jön ide Jézus? Úgy, hogy a Drumheller közeli kanyonok egyikében felépítették a 2000 évvel ezelőtti Jeruzsálem mását és egy dombon felállítottak három keresztet. Mindezt a kanadai keresztények egyik legnagyobb ünnepsége, a Badlands Passion Play, azaz a helyi passiójátékok kedvéért.

Egy bökkenő van, a passió helyszíne fölé szeretne egy kötélpályát építeni egy vállalkozó, aki a közélpályán suhanó embereknek nagy látványosságot biztosítana: alant a szakadékban kínai gyártás műanyag dinókat helyezne el. Ez viszont üti a passió helyszínét. Ráadásul a passiósoknak is vannak nagy terveik, Betlehem mását is szeretnék felhúzni.

 

Mindenesetre a városban magában békésen megférnek egymással Isten jurakori teremtményei és az ő szent fia: a városban áll egy 26 méteres tyrannosaurus valamint egy hatalmas Jézus-szobor. Ráadásul az egyik lakos elmondta, egyszer a városban szétszórva lévő dinókat összehordták a szobor lábához, így felemelő látvány jött létre: triceratopsoknak és stegosaurusnak prédikált Jézus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik