Nagyvilág

A Déli Nyitás hétvégén sem pihen

szijjártó (Array)
szijjártó (Array)

Betoppant a Külügyminisztérium közleménye, csak a címét áruljuk itt el: magyar villamosok Etiópiában, Kenya is érdeklődik.

Most pedig szó szerint, változtatás nélkül közöljük:

„A Dunai Repülőgépgyár Zrt. – az etióp főváros tömegközlekedésének fejlesztésében résztvevő magyar vállalat – egy teljes egészében magyar tervezésű villamos műszaki, technológiai, gyártási projektjében vett részt, illetve adta a gyártás irányításához és betanításához szükséges szakembereket Addisz-Abebában. Etióp partnerével, a Metals and Engineering Corporation (METEC) állami holdinggal jelenleg a villamos futástesztjéhez szükséges tesztpálya építéséről tárgyalnak.

A DR Zrt. delegációja ennek finanszírozásáról megbeszélést folytatott az Etióp Kereskedelmi Bankkal (CBE) is, amely kész finanszírozni a tesztpalya építését. A megbeszélésen felvetődött a lehetőség, miszerint a CBE számára hitelkeretet biztosítana a magyar Eximbank, amelyet kizárólag a DR Zrt. és a METEC között létrejövő, jövőbeni ügyletekre használhatna fel az etióp bank.

A nairobi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint az etióp villamosprojekt iránt nagy az érdeklődés Kenyában, így a nagykövetség megkezdte a kapcsolatfelvételt az ügyben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik