Nagyvilág

Tizenegy halálos áldozata van a dél-koreai járványnak

mers (Array)
mers (Array)

Tombol az országban a MERS-vírus, de szakértők szerint a járvány már tetőzhetett. Gyógymód azonban egyelőre nincs.

A pénteken elhunyt 72 éves nő a főváros, Szöul déli részén lévő kórházban fertőződött meg. A Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttesben (MERS) megbetegedettek száma már meghaladta a százhúszat a kelet-ázsiai országban. A járvány ugyan kizárólag a kórházakra korlátozódik, de terjedése súlyos aggodalmat okoz a lakosság körében.

A kór eddig főképp olyan embereket támadott meg, akik más betegségben, például légzőszervi betegségben vagy rákban szenvedtek. A Szöulban elhunyt nőnek tüdőgyulladása volt.Dél-koreai egészségügyi tisztviselők pénteken úgy vélekedtek, hogy már tetőződhetett a járvány. Közlésük szerint azt tapasztalták, hogy kevesebb volt az újabb fertőzések száma, és nem valószínű, hogy újabb nagyobb hulláma lesz a megbetegedéseknek.

A MERS koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzést okoz, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé agresszívan terjed. A betegek halálozási aránya magas, több mint 40 százalékos, a kór ellen egyelőre nincs semmilyen gyógymód.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik