Nagyvilág

Felmentették az IMF volt vezérét a prostiperben

dominique strauss-kahn (Array)
dominique strauss-kahn (Array)

Dominique Strauss-Kahn nem bűnös a kerítés vádjában - állapították meg a franciaországi Lille bíróságán - írja a BBC News.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt főigazgatója tagadta, hogy részt vett azoknak a szexpartiknak a szervezésében, amelyeken prostituáltak is rész vettek. Strauss-Kahn korábban már elismerte, hogy részt vett a partikon, de azt állította: nem tudott arról, hogy ott prostituáltakkal találkozott, és azt sem, hogy a nők utazásait nagyvállalatok számláiról finanszírozták.

A volt IMF-vezér első meghallgatásán hangsúlyozta, hogy nem követett el “sem bűncselekményt, sem szabálysértést”, s elítélte, hogy a vizsgálóbírók eltúlozzák a barátai által szervezett szexpartik gyakoriságát és az ott történteket. “A vádat olvasva frenetikus aktivitást képzelünk el, mert a dátumokat pontatlan módon összekeverték. Nem volt ilyen féktelen aktivitás” – mondta Strauss-Kahn, aki állítása szerint három éven át, évente mintegy négy alkalommal, azaz összesen 12-szer vett részt a barátai által szervezett szexpartikon.

A volt IMF-vezér azt is tagadta, hogy az estek szervezésében közreműködött. “Semmilyen szerepem nem volt ezen estek megszervezésében. Semmilyen est megszervezésére nem volt akkoriban időm” – mondta Strauss-Kahn, akik szabados szellemű felnőtt emberek között, beleegyezéssel történt szexuális kapcsolatoknak állította be a találkozókat.

A vizsgálóbírók szerint Strauss-Kahn nem egy egyszerű “ingyenes fogyasztó” volt a barátai által szervezett esteken, hanem azokat kifejezetten az ő megrendelésére szervezték, s azoknak a legfőbb haszonélvezője volt. A vádhatóság bizonyítékként egy általa rendelkezésre bocsátott párizsi lakást és az ügy legfőbb szereplőinek küldött SMS-eket mutatta be, amelyek alapján a vád szerint a volt IMF-vezér “a szexuális igényeit kielégítő rendszert” működtetett. Az ügy többi vádlottja is tagadta kedden, hogy kerítő lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik