Nagyvilág

Bombázták Izraelt a Gázai övezetből

gáza (Array)
gáza (Array)

Palesztin szélsőségesek rakétát lőttek ki Izraelre, de a szerkezet elromlott, és az övezeten belül robbant fel, közölték izraeli katonai források.

Először riadót rendeltek el Izraelben, mert úgy tűnt, hogy a lövedék eléri az ország déli területét, de azután a riasztás lefújták. Katonai válaszlépés nem volt, és úgy tudni, hogy az övezetben sem sérült meg senki. A támadók nem jelentkeztek.

Hasonló incidensek miatt tavaly nyáron háború robbant ki az övezet és Izrael között. Azóta ritkák az átlövések. Izrael a Gázában hatalmon lévő Hamász radikális szervezetet tekinti felelősnek a tűzszünet fenntartásáért. Vannak viszont az övezetben olyan, még inkább szélsőséges palesztinok, akik az Iszlám Államot támogatják, és rivalizálnak a Hamásszal. Az utóbbi hetek szórványos támadásai valószínűleg az ő számlájukra írhatóak.

A nyári háború egyik súlyos incidense kapcsán csütörtökön lezárult Izraelben a vizsgálat, amely arra a megállapításra jutott, hogy véletlen baleset okozta négy palesztin gyerek halálát, akiket a tengerparton játszva talált el egy pusztító lövedék. Az esettel kapcsolatban senkit sem vontak felelősségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik