Nagyvilág

Putyin interjúban beszélt arról, hogy mennyire tökéletesnek tartja magát

Vlagyimir-Putyin(210x140).jpg (Array)
Vlagyimir-Putyin(210x140).jpg (Array)

Soha nem követett el hibát, Isten úgy igazgatta az életét, hogy semmit ne kelljen megbánnia – mondta.

Mókás interjút adott Vlagyimir Putyin orosz államfő a Corriere della Sera olasz napilapnak. Az elnök a milánói világkiállításon járt szerdán, ahol Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel találkozott.

Az interjúban Putyin arra figyelmeztetett, hogy „az olasz nép érdeke az, hogy barátságos viszonyt tartsanak fenn Oroszországgal”. Elutasította az ukrán válságban játszott szerepét ért kritikákat, azt mondta, „nem az oroszok választása volt”, hogy elmérgesedett a viszony a nyugattal.

Szóba került Borisz Nyemcov ellenzéki politikus meggyilkolása és az is, hogy az ellenzéki politikusok nem jutnak megjelenési lehetőséghez a fősodratú médiában. Erre Putyin azt mondta: „azt gondolom, ha lenne érdekes mondanivalójuk, gyakrabban szólaltatnák meg őket”.

A legjobb az interjú utolsó kérdése, idézzük: „Volt olyan cselekedete, amit megbánt, amit hibának tart és nem szeretné, hogy valaha is megismétlődjön?” Putyin némi gondolkodás után felnézett és azt válaszolta: „Őszinte leszek önhöz. Nem jut ilyen eszembe. Úgy tűnik, Isten úgy igazgatta az életemet, hogy semmit ne kelljen megbánnom”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik