Nagyvilág

Újabb áldozatokat szedett a MERS Dél-Koreában

MERS Dél-Koreában (Array)
MERS Dél-Koreában (Array)

Már kilenc halottja van Dél-Koreában a Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttesnek (MERS), míg a megbetegedettek száma 108-ra nőtt – az államfő halasztotta amerikai útját.

A két újabb áldozat – egy 75 éves nő és egy 62 éves férfi – a szöuli Samsung Egészségügyi Központban halt meg, ahol az első koronavírusos megbetegedést megerősítették. A tizenhárom frissen megerősített fertőzés közül tízet ugyanebben a létesítményben regisztráltak.

A járvány miatt elhalasztotta eheti egyesült államokbeli hivatalos látogatását Pak Gun Hje államfő. Szóvivője kijelentette, hogy az elnök számára “elsőbbséget élvez az emberek biztonsága”, és igyekszik csillapítani aggodalmukat.

 
Fotó: Europress 

Az országban több mint 2470 iskolát és óvodát zártak be ideiglenesen, és mintegy 2900 embert helyeztek karantén alá a vírus terjedése miatt. Az országban május 20-án ütötte fel a fejét a betegség, vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be.

A MERS koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzés, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé fertőző. A betegek halálozási aránya magas, több mint 40 százalékos, a kór ellen egyelőre nincs semmilyen gyógymód: sem gyógyszer, sem terápia, sem pedig védőoltás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik