Hajó a Jangcén (Array)
Nagyvilág

Tragédia a Jangcén: ez lett Kína leggyilkosabb hajóbalesete

Már közel 400 halottat találtak meg, így már biztos, hogy ez lett az utóbbi hét évtized legsúlyosabb hajószerencsétlensége az országban – írja az NBC.

Több száz holttestet találtak az éjszaka, akik a Kelet Csillaga hajón utaztak, így a veszteséglista már 396-ra növekedett – mondta el Hu Kájhong sajtószóvivő az ügyről tartott sajtótájékoztatón. Itt az is kiderült, hogy 46 embert még mindig keresnek – derül ki az NBC cikkéből.

Mindeközben az áldozatok hozzátartozói egyre hangosabban teszik fel azt a kérdést, hogy miért folytatta az útját a sétahajó, amikor a az időjárási riasztás szerint egyértelműen lehetett tudni, hogy a tartományban lecsap a vihar.

A négyszintes, 76 méter hosszú Kelet Csillaga május 28-án indult 11 napos útjára a Jangce folyó közkedvelt turista útvonalán Csiangszu tartomány székvárosából, Nankingból a délnyugat-kínai Csungkingba. Fedélzetén volt 458 ember, 406 – ötven és nyolcvan év közötti – turista, egy utazási iroda öt alkalmazottja és a hajó 47 fős legénysége. A tragédiát mindössze 14-en élték túl, köztük a kapitány és a fedélzeti főmérnök, akiket a hatóságok kihallgattak és még mindig őrizetben vannak. Elmondásuk szerint a tragédia 1-2 perc alatt történt, amikor egy tornádó felborította a hajót.

A nyomozás első eredményei szerint a hajó nem volt túlterhelve, és volt elegendő számú mentőmellény a fedélzetén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!