Nagyvilág

Ledöntöttek egy Lenin szobrot Oroszországban

összetört lenin (Array)
összetört lenin (Array)

Na, nem mintha megtagadták volna a nagy előd örökségét, csak hát az oroszok…

Egy jó sztori sokszor kezdődik azzal a mondattal: „Fogd meg a söröm!” Oroszországban is ez a helyzet, csak ott a sör mellé vodka is akad mindig, így az ottani sztorik végén, általában nagyobb a csattanó.

Teljesen részeg volt az a harminc éves férfi is, aki megpróbált közös képet készíteni hősével, Vlagyimir Iljics Leninnel. Vagyis a bolsevik vezér Prokopjevszk városában álló szobrával. A fotó kompozícióját úgy álmodta meg, hogy ő a nagyvezér kitárt, jövőbe mutató karján fog csimpaszkodni. Vlagyimir Iljicsből azonban alighanem kispórolták az anyagot, amikor készítették, a férfi súlya alatt ugyanis ledőlt, és darabjaira tört, mint a kommunizmus álma.

 Fotó: Vashgorod.hu

Ahogy az lenni szokott: a merev részeg férfinek az ijedtségen kívül nem esett nagyobb baja, úgyhogy azonnal nekilátott a szobor restaurálásának. Vagyis megpróbálta a darabokat újra összeállítani a talapzaton, de nem igazán aratott sikert, úgyhogy sürgősen elmenekült.

Csak egyetlen apróságról feledkezett meg, így a rendőrség hamarosan lekapcsolta. Megtalálták ugyanis a helyszínen a férfi újlenyomatát. Nem az összetört szobron, hanem a sörösüvegen amit a férfi siettében ott felejtett.

Az esetről beszámoló Moscow Times megjegyzi, hogy a szelfis szobordöntés két nappal az után történt, hogy viperamarás miatt, életmentő kezelésben kellett részesíteni két orosz horgászt, akik megpróbáltak szelfizni kezükben a kígyóval. Azt mondták, meg voltak győződve róla, hogy csak egy vízisikló.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik