Nagyvilág

Áll a felborult kínai hajó, keresik a holttesteket

Felborult hajó (Array)
Felborult hajó (Array)

Álló helyzetbe emelték a kínai Jangce folyón felborult kirándulóhajót, s már több mint 80 holttestet szállítottak a partra.

Írtunk már korábban a balesetről, 456-an utaztak a hajón, ami a Jangcén borult fel. Az Eastern Star (Keleti Csillag) nevű hajó nem adott le vészjelzést, azok értesítették a hatóságokat, akiknek sikerült a partra úszniuk. A kapitány és a hajó gépésze is köztük van, őket őrizetbe vették. Azt állítják, a hajó viharos szélbe került, ezért borult fel.

A fedélzetén 456 emberrel szerencsétlenül járt hajón már nincsenek élő emberek, a túlélők száma maradt 14. A kínai állami média híradásai szerint darukkal és kézi erővel sikerrel fordították meg a 72 órán át fejjel lefelé álló hatalmas, négyszintes hajótestet, amelynek oldalán immár láthatóvá vált a Kelet Csillaga felirat.

A mentők feladata a hajó stabilizálását követően az, hogy a kabinokat egyenként átkutatva megkeressék és partra vigyék a holttesteket. Mindeközben a keresést folytatják a balesettől számított 220 kilométeres folyóhosszon. Eddig négy holttestet emeltek ki a Jangce Hupejjel szomszédos Hunan tartományi szakaszán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik