Nagyvilág

Fiatal fiúkat erőszakolt meg a buszsofőr

nemierőszakoló buszsofőr (Array)
nemierőszakoló buszsofőr (Array)

Ajándékokkal vagy éppen fenyegetéssel próbálta behálózni a gyerekeket. A bírónő ijesztőnek nevezte, hogy nem bánta meg, amit elkövetett.

13 év börtönre ítéltek egy brit buszsofőrt, aki megerőszakolt több, vele utazó fiatal fiút – tudósít a BBC. Tizenegy, 12 és 16 év közötti gyerek esett a 64 éves férfi áldozatául, a bűncselekmények az elmúlt húsz év során történtek. Gavin Bowie-t egy évtizedekkel korábbi áldozata ismerte fel, amikor felszállt egy buszra, amit a férfi vezetett. Ezután fogták el.

Az ítélet indoklásában a bírónő elmondta: a férfi aljas indokkal követte el tetteit védtelen gyermekekkel szemben és rendkívül aggasztónak nevezte, hogy a férfi nem bánta meg, amit elkövetett. A buszsofőr ingyen utazással, kábítószerrel, alkohollal, édességgel, vagy éppen fenyegetéssel igyekezett behálózni áldozatait, volt, akinek azt mondta, bántani fogja a családját, ha nem teljesíti az akaratát.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik