Nagyvilág

Elfoghatták a férfit, aki fel akart robbantani egy távolsági buszt

bolgár busz bombával (Array)
bolgár busz bombával (Array)

A cseh rendőrség szerint a támadás beleillett volna egy merényletsorozatba, ami a távolsági buszos cégek közti konkurenciaharc része.

A Népszabadság prágai és budapesti rendőrségi forrásokból úgy tudja: Csehországban őrizetbe vettek egy férfit, aki összefüggésbe hozható egy Prágából Várnába tartó távolsági busz elleni merényletkísérlettel, amit Magyarországon fedeztek fel. A „csőbomba” a lap információi szerint nem tartalmazott robbanószert, de gyújtóbombaként hatalmas pusztítást okozhatott volna.

Kedden a parlament nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén Pintér Sándor belügyminiszter és a magyar szolgálatok vezetői arról tájékoztatták a képviselőket, hogy a történtek nem köthetőek terrorszervezethez, súlyos köztörvényes bűncselekmény hiúsult meg, aminek hátterében konkurenciaharc állhat.

Úgy tudni, hogy a gyújtóbombás támadás beleillett volna egy merényletsorozatba, melyben már több Csehországból és Szlovákiából induló távolsági buszjáratot is felgyújtottak vagy legalábbis megpróbáltak felgyújtani a szolgáltatók közti harc részeként. A cseh rendőrség tovább nyomoz a felbujtók és segítők után.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik