Nagyvilág

Ittas vezetés miatt rúgta ki a világ legnagyobb sörgyártója német vezetőjét

Az Anheuser-Busch InBev németországi cégének vezetője ittasan ült volán mögé és közlekedési balesetet okozott.

A 44 éves Till Hedrich még április 30-án okozott közúti balesetet autójával a München és Garmisch-Partenkirchen közötti A95-ös autópályán, de a GetränkeZeitung című hírportál csak hétfőn tette közzé ennek hírét. Eszerint a cégvezető “jelentős alkoholos befolyásoltság alatt állt” a baleset idején.

Az Anheuser-Busch InBev kedden közölte, hogy “azonnali hatállyal” megvált németországi vállalatának vezetőjétől, mert szeszesitalgyártóként szigorú belső rendszabályokat érvényesít, az ittas vezetést például totálisan tiltja alkalmazottai számára.

“Az alkohol nem olyan ital, amely összeegyeztethető lenne a gépjárművezetéssel, s Hedrich esete mélyen megdöbbentette a vállalatot, különös tekintettel arra, hogy egy ilyen tisztségben lévő vezetőnek jó példával kell elöl járnia” – hangoztatta a söripari konszern szóvivője.

Hedrich az év eleje óta volt az óriáskonszern németországi főnöke, posztját átmenetileg a vállalat európai vezetője, Stuart MacFarlane veszi át.

A 2008-ban a belga-brazil InBev és az amerikai Anheuser-Busch egyesüléséből létrejött óriásvállalat 2014-ben 47,1 milliárd dollár értékben adott el sört. Olyan márkákat gyárt, mint az amerikai Budweiser, a német Beck’s vagy mexikói Corona.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik