Nagyvilág

Helmut Kohl az intenzívre került duplaműtétje után

helmut kohl (Array)
helmut kohl (Array)

Bélműtéten esett át a volt német kancellár. A körülményekhez képest jól van a 85 éves politikus.

A körülményekhez képest jól van a bélműtéten átesett Helmut Kohl volt német kancellár – közölte a politikus irodája. Kohl keddi hírek szerint az intenzív osztályra került egy bélműtét után. A közleményben megerősítették, hogy Kohl rövid időn belül két műtéten is átesett.

A Bunte német lap azt írta, hogy Kohlt a heidelbergi egyetemi klinika sebészetén ápolják. Bélműtéte után hosszabb ideig eszméletlen volt, jelenleg pedig a sebészet intenzív osztályán fekszik. A 85 éves volt kancellárt május elején is műtötték, akkor egy új csípőízületi protézist ültettek be a klinika ortopédiai osztályán – írta a magazin online kiadása.

 Kohl egy tavalyi fotón

Helmut Kohl a háború utáni Németország történetében a leghosszabb ideig, 1982 és 1998 között volt kancellár, és 25 éven át, 1973-tól 1998-ig vezette pártelnökként a konzervatív CDU pártot. Tiszteletére nagyszabású konferenciát tartottak kedden Budapesten. Előadást tartott Orbán Viktor miniszterelnök, Bernhard Vogel volt német miniszterelnök, Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Martonyi János volt külügyminiszter, Schmidt Mária, a XX. Század Intézet főigazgatója és Frank Spengler, a Konrad Adenauer Stiftung képviseletvezetője is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik