Nagyvilág

Még a neje se tudta, hogy nápolyi bérgyilkos volt

bergyilkos(210x140).jpg (Array)
bergyilkos(210x140).jpg (Array)

31 év bújkálás után fogták el Dél-AmerikábanPasquale Scottit, a nápolyi maffia ellenségeit lelövő bérgyilkost. Kiváló álcát épített fel magának.

Pasquale Scotti 1984 óta van szökésben, nemrég fogták el Brazíliában. Ez így önmagában még nem mond sokat, de ha hozzátesszük, hogy a nápolyi maffia, a Nuova Camorra egyik bérgyilkosáról van szó, aki legkevesebb 20 ember haláláért lehet felelős, mindjárt más a helyzet. Scotti lelkén a nyolcvanas évek legdurvább nápolyi gyilkosságai száradnak, egy ilyen miatt fogták el 1984-ben is. Akkor golyó érte őt, a kórházban lábadozott rendőri felügyelet mellett, karácsony napján mégis megszökött – írja a Daily Beast.

Scotti szerepelt azon a tízes listán, amin Olaszország legkeresettebb, szökésben lévő bűnözői vannak. Távollétében elítélték zsarolásért, pénzmosásért, drogkereskedelemért, illegális fegyverbirtoklásért és a már említett gyilkosságokért.

 

Az 56 éves exmaffiózót a brazíliai Recifében fogták el, miközben a boltból sétált hazafelé (miután a gyerekeit elvitte az iskolába). Ellenállást nem tanúsított. Kiderült, Francisco de Castro Visconti álnéven élt Brazíliában, egy külvárosban. A brazil sajtó szerint törvénytisztelő polgárként élt, de a biztonság kedvéért plasztikai sebészek kicsit átalakították az arcát.

A műveletet az olasz maffiaellenes erők, az Interpol és a brazil rendőrség közösen hajtotta végre. Scotti azt mondta nekik, tényleg ő az, de az igazi Pasquale Scotti már halott (tényleg voltak olyan pletykák, hogy az 1990-es években agyonlőtték). Scotti amúgy az ujjlenyomatán bukott le, ugyanis megadta a brazíliai választások miatt.

A sztori legdurvább része azonban az, hogy a gyerekei és a felesége nem tudtak a múltjáról. Egy olasz-brazil éttermet működtetett, minden ismerőse szerint óvatos és félénk volt. Persze kiderült, hogy az utóbbi években azért tartotta a kapcsolatot a camorrával és a brazil szervezett bűnözésbe is bekapcsolódott, de már nem olyan durván és aktívan, mint pár évtizede.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik