Nagyvilág

Kivégezték a kislányokat molesztáló kínai tanárt

Kivegzes(210x140).jpg (Array)
Kivegzes(210x140).jpg (Array)

A falusi iskolában dolgozó férfi 26 lányt erőszakolt meg egy év alatt. Áldozatai közt négyévesek is voltak.

A kínai legfelsőbb bíróság jóváhagyta, hogy kivégezzenek egy általános iskolai tanárt, aki 2011 és 2012 között 26 kislányt molesztált, vagy erőszakolt meg – jelentette a BBC. Li jishun Gansu-tartomány egyik falujában dolgozott, amikor elkövette a szexuális zaklatásokat. A beszámoló szerint „fiatal és félénk” lányokat szemelt ki magának. Áldozatai 4 és 11 év közöttiek voltak.

A bíróság közlése szerint Li 21 lányt erőszakolt meg, öt másikat pedig „szexuálisan kihasznált”. A molesztálások az iskolai tantermekben, a kollégiumi szobákban és a falu mellett található erődben történtek. Azt nem közölték, hogy a tanárt – akit a kínai sajtóban gyerekeket felfaló farkasként ábrázolták – hogyan kapták el.

Egy helyi bíróság ítélete szerint a férfi „halálos veszélyt jelent a társadalomra”, megjegyezve, hogy a bűncselekményeket egy év alatt hajtotta végre. Az ítélettel egyetértett a legfelsőbb bíróság is, közölve, „helyénvaló, hogy Li Jishunt kivégezzék”. A halálbüntetésről szóló döntéssel a BBC cikke szerint a kínai közösségi oldalakon is egyetértettek az emberek.

Az esettel kapcsolatban a kínai legfelsőbb bíróság ritka lépést tett, és közzétette statisztikáit a gyermekek ellen elkövetett szexuális támadásokról. Azokból kiderült, hogy 2012 és 2014 között 7 145 ilyen ügyet tárgyaltak és a két év alatt 40 százalékkal nőtt a bíróság elé került esetek száma.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik