Nagyvilág

Ausztráliába is jutott a szétküldött lépfenéből

lepfene(960x640).jpg (Array)
lepfene(960x640).jpg (Array)

Egyre jobban vakarhatják a fejüket a Pentagon emberei azok után, hogy újabb ország jelezte, ők is kaptak a véletlen szétküldött kórokozóból.

Újabb külföldre küldött élő lépfene-baktérium nyomára bukkantak az Egyesült Államokban pénteken, ez a szállítmány Ausztráliába került – közölték katonai források, miután vizsgálat indult a történtekről.

Egy amerikai katonai laboratórium a múlt héten véletlenül élő lépfene-baktériumot (antraxot) küldött szét kilenc magánlaborba az Egyesült Államokban. Egy adag Dél-Koreába került egy amerikai támaszpontra. A bejelentés szerint emberélet nem került veszélybe.

Ha az újabb eset bebizonyosodik, akkor az arra utal, hogy szélesebb körű problémáról van szó – mondták a név nélkül nyilatkozó tisztviselők. A Pentagon elzárkózott a kommentálástól, mondván “folyik a vizsgálat, várjuk, mi lesz az eredménye”.

Az Ausztráliába került adagról keveset tudni, még azt sem, hogy kinek küldték. A szállítmányt azután ellenőrizték, hogy az előzmények kiderültek. A lépfene (antrax) egyes formáiban magas halálozási aránnyal járó fertőző betegség, amelyet a Bacillus Anthracis nevű baktérium okoz. A hidegháború idején több országban is előállítottak antraxot biológiai fegyverként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik