Nagyvilág

Tízezreket telepítenek ki a kölni óriásbomba miatt

Köln a világháború óta nem élt át ekkora evakuációt, mint most. Egy világháborús bomba miatt kell a fél várost kiüríteni.

20 ezer embert is érinthet az a hatalmas evakuáció, ami Kölnben zajlik a BBC szerint: a városban ugyanis méretes világháborús robbanótestet találtak. A háború óta nem volt ekkora tömeges kimenekítés a városban: iskolákat, óvodákat és az állatkertet is kiürítették, ezreknek kell elhagyni az otthonukat. A Riehl városrész egy nagy nyugdíjas- és fogyatékosközpontjából 1100 embert helyeznek biztonságba.

A brit portál megjegyzi, Kölnt hevesen támadták az angolszász bombázók a háború idején. A mostani bombát a Mühlheim híd közelében lelték pénteken egy vezeték építése közben, szerda délután próbálják meg hatástalanítani. Erre az időszakra lezárják a város fölötti légteret és leállítják a rajnai hajózást. Az öt méter mélyen fekvő amerikainak tűnő bomba körül 1 kilométeres sugarú kiürítési zónát jelöltek ki. A német tűzszerészeknek még sok dolguk lesz, bombák tonnái fekszenek még a föld alatt felfedezetlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik