Nagyvilág

Drogtúladagolásban halt meg egy kétnapos gyerek

Először azt hitték, egy születési rendellenesség okozta halálát, de később kiderült, halálos adagnyi metamfetamin volt a szervezetében.

Bíróság elé állt kedden egy dél-karolinai nő, akit a rendőrség emberöléssel vádolt meg kétnaposan elhunyt kislánya halála miatt – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a gyerek szervezetében már születésekor metamfetamin volt, és utána is kapott a drogból. Az anya, Noelle Smith-Durham drogtesztje szintén pozitív lett. A keddi meghallgatást vezető bírónő vádesküdtszék elé utalta az ügyet, hogy az esküdtek döntsenek arról, emberölés vádjával álljon-e bíróság elé az anyuka.

A 27 éves Smith-Durham tavaly novemberben szülte meg a kislányt otthonában, ahol barátjával – a lány apjával – valamint a pár két másik gyerekével együtt éltek, a rendőrség jellemzése szerint „siralmas” körülmények között. A házban nem volt áram, a fűtést pedig gázpalackos fűtőtestekkel oldották meg. A körülményekre jellemző, hogy a csecsemő halála miatt kivonult rendőrök a padlón egy véres ollót találtak, amivel a köldökzsinórt vágták el.

Az orvosok eleinte azt gondolták, hogy a kétnapos Gracie May Fullerhalálát veleszületett szívbetegsége okozta ((Hypoplasias balszívfél szindróma), de végül a toxikológiai vizsgálatok halálos adagnyi metamfetamint mutattak ki a szervezetében. A ház melletti szemetesben megtalált méhlepényen végzett tesztek szintén metamfetamint jelenlétét mutatták, azaz már születése előtt ki volt téve a drog hatásainak.

A gyerek halála miatt letartóztatták az apát, a 41 éves Shane Fullert is, aki ellen gyermekbántalmazás vádjával indítottak eljárást. Gyerekeiket gyámság alá helyezték. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik