Nagyvilág

Nem csak Orbánt pofozta fel Juncker

A bizottság elnöke nagyon vicces kedvében volt. Hat percen keresztül pofozgatott, viccelődött, csókokat adott és beszólogatott.

Az Eurológus találta meg Jean-Claude Juncker teljes pénteki műsorát, amit a Canal+ francia csatorna Le Petit Journal című műsora dolgozott fel. Ebből az derül ki, hogy nem csak Orbán Viktor kapott pofont az elnöktől a rigai csúcson. 

„Nem gondoltuk, hogy valaha a nap sztárja lesz nálunk ez az ember”, vezette fel a műsorvezető az összeállítást. 

A luxemburgi külügyminiszter akkora taslit kapott Junckertől, hogy csattant. A belga miniszterelnöknek, Charles Michelnek csókot adott a kopasz fejére. Az európai Régiók Bizottsága alelnökének, Karl-Heinz Lambertznek beszólt, hogy kövér, és megpaskolta a hasát. Az új görög miniszterelnöknek, Alekszisz Ciprásznak pedig a nyakkendőjét fogdosta. 

De a legnagyobb figyelmet az Index szerint itt is Orbán kapta. Mármint a pofon és a “helló, diktátor”-köszöntés. Olyanok hangzottak el róla, mint: „nagyon populista”, „az Európai Unió a jogállamiság megsértésével vádolja”, „a halálbüntetés visszaállítása mellett”, „autoriter kicsúszás”, „a szabadságot meggyilkoló törvény”, „a homoszexualitás stigmatizálása”, „börtönnel büntethetők a hajléktalanok”, „a kormány mindent ellenőriz”.

Olvasói sztorik