Nagyvilág

Ruhátlan fotókat küldözgetnek magukról a neten a brit gyerekek

Ez a törvények szerint bűncselekmény, még ha nem is tudnak róla. A szakértő szerint meg kell értetniük a szülőknek, hogy az ilyesmi beláthatatlan következményekkel jár.

Angliában a rendőrség is közbelépett, miután kiskorúak netes alkalmazásokon keresztül ruhátlan képeket küldtek magukról egymásnak – írja a Mirror. A brit lap megkeresésére a hatóságok azt mondták: tavaly 18 ilyen esetben jártak el.

Egy tíz és egy tizenkét éves fiút figyelmeztetésben részesítettek, miután lány osztálytársaiknak küldtek magukról meztelen képeket. Egy fiatal lány a Mirrornak azt mondta: a Snapchat alkalmazásban több kedvesnek látszó fiút felvett ismerősnek, de megdöbbent, amikor zaklatni kezdték és durva képeket küldtek magukról. Azt azonban nem tudta, hogy ez bűncselekmény.

A lap megszólaltatott egy internetes biztonsági szakértőt, aki a szülőknek azt javasolta, hogy figyeljenek oda jobban gyerekeik internetes jelenlétére, de ha ilyesmit tapasztalnak, ne a megszégyenítésre törekedjenek, mert azzal ellentétes hatásokat váltanak ki, hanem magyarázzák el, hogy milyen kockázatai vannak az ilyen cselekedeteknek. Meg kell értetni a gyerekekkel, hogy beláthatatlan következményekkel jár, ha ilyet tesznek – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik