Nagyvilág

Irene Stefani az első, akit Afrikában avattak boldoggá

Több tízezren gyűltek össze a kenyai Nyeri városában, hogy részt vehessenek az olasz Irene Stefani nővér boldoggá avatási szertartásán, aki hosszú évekig misszionáriusként dolgozott a kelet-afrikai országban.

Az afrikai kontinensen ez volt az első boldoggá avatási ceremónia. A Daily Nation című kenyai újság arról számolt be, hogy közel százezren vettek részt a Dedan Kimathi Egyetemen lezajlott ceremónián, és több millióan követték figyelemmel az eseményt a televíziók képernyői előtt.

A szertartást Polycarp Pengo tanzániai és John Njue kenyai érsek vezette. Az eseményen mások mellett Uhuru Kenyatta kenyai elnök és William Ruto alelnök, valamint az apáca olasz rokonai is részt vettek.

Irene Stefani először 1915-ben érkezett a kelet-afrikai országba a Consolata Nővérek missziója keretében, és 1930-ban, 39 éves korában hunyt el Kenyában. A helyi kikuju nyelven az apácát a Nyaatha, vagyis a kegyelem anyja névvel illetik.
Az olasz nővérnek tulajdonítanak egy 1989-ben Mozambikban történt csodát. Eszerint kétszázhetven, halálos veszélyben forgó ember Irene nővérhez imádkozott egy templomban, majd a szenteltvízben lévő, mintegy 4-6 liternyi víz ezután megsokszorozódott, és elegendő lett számukra négy teljes napig, vagyis a segítség megérkezéséig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik