Nagyvilág

Enyhítette a bíróság egy pedofil büntetését, miután megtudta, hogy az áldozata meleg

áldozat - gyermek (Array)
áldozat - gyermek (Array)

A bírák szerint az, hogy a bűncselekmény idején hatéves áldozat a saját neméhez vonzódik, és hogy az apja is évekig zaklatta, enyhítő körülménynek számít.

Két argentin bíró, Horacio Piombo és Benjamín Sal Llargués a pedofíliáért elítélt Mario Tolosa büntetését azért csökkentették hat év börtönről 38 hónapra, mert szerintük enyhítő körülménynek minősül, hogy a most tizenegy (a bűncselekmény idején hat) éves áldozat a saját neméhez vonzódik, és egyébként is hozzászokott a szexuális zaklatáshoz, hiszen korábban az apja is évekig molesztálta – írja az AP hírügynökségre hivatkozva a The Independent.

Az ítélet enyhítésének története nagy vihart kavart a helyi, majd később a nemzetközi sajtóban is, Piombo azonban ez után is megvédte a döntést egy rádióműsorban. Azt mondta, figyelembe kellett venniük a tényt, hogy korábbi zaklatásai miatt a fiú lányként kezdett el viselkedni, és transzvesztita hajlam jeleit mutatta. Szerinte emiatt a Tolosa által elkövetett bűncselekmény, jogi értelemben nem nevezhető „súlyosan felháborítónak”. A bíró azt is elmondta, hogy az ítélet egy éve született, amit most valaki azért szivárogtatott ki, hogy lejárassa őt és kollégáját.

Az argentin LMBTQ szövetség a bírák azonnali felmentését követeli, mert szerintük a döntésükkel az áldozatot teszik gyanúsítottá. Florencio Randazzo, belügyminiszter a Twitteren szégyenletesnek nevezte az ítéletet.

A fiú apját azóta egy másik bíróság elítélte, így börtönben ül, az anyja pedig elhagyta gyermekét, akit jelenleg a családja nevel. Egyik nagynénje azt mondta a legfelsőbb bírósághoz fordulnak jogorvoslatért. „Megerőszakolt egy gyermeket, mégis ártatlannak állítják be, csak mert az a gyerek meleg?” – fakadt ki újságírók előtt az asszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik