Depardieu (Array)
Nagyvilág

Depardieu szereti Putyint, nem érti az ukrajnai helyzetet

Pedig az ukránokat is nagyon szereti.

Nagyon szereti Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Oroszországot Gérard Depardieu francia filmsztár.

A Moszkvában gyakran megforduló francia színész ezt a 68. cannes-i fesztiválon mondta, ahol pénteken mutatták be a főszereplésével a Valley of Love (Szerelem-völgy) című francia versenyfilmet.

“Vlagyimir Putyint jól ismerem, nagyon szeretem, gyakran megyek a Szovjetunióba, vagyis inkább Oroszországba” – mondta Depardieu a filmbemutatót megelőző sajtótájékoztatón, nevetésre késztetve az újságírókat. Az ukrán válságot érintő kérdésre az orosz állampolgársággal is rendelkező filmsztár kitérő választ adott.

“Úgy érzek, mint mindenki, meg vagyok döbbenve. Nagyon jól ismertem Viktor Juscsenko (korábbi elnököt) és az ukrán népet is imádom, de a konfliktusokhoz nem értek. Tudom, hogy ha a Krím amerikai lenne, más lenne a helyzet. Gondoljanak csak bele!” – mondta a színész.

“Imádom Ukrajnát, gyakran jártam ott Viktor Juscsenkóval, akivel még most is szoktam találkozni, és aki soha nem ragaszkodott a hatalomhoz”, mondta

“Nagyon sok etnikum él Oroszországban, nagyon sok dolog van ott, és nem állítom, hogy mindent ismerek, s azt sem, hogy bárminek is a szócsöve lennék. Nem szeretem a háborút, nem szeretem a konfliktusokat, mert halottakkal jár” – mondta Depardieu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!