Nagyvilág

42 év után azonosították az eltűnt hegymászót

1973-ban tűnt el David Erik Moen Új-Zéland legmagasabb csúcsán. Csak idén sikerült megtalálni a holttestét.

David Erik Moen 19 évesen vágott neki Új-Zéland legmagasabb hegycsúcsának, amikor eltűnt a Tasman-gleccseren. Azóta eltelt 42 év, és csak most sikerült azonosítani a holttestét – írja az Independent.

Moen nem egyedül vágott neki a 3724 méteres Mount Cooknak, hanem egy jóbarátjával. Az ő testét még 1973-ban meglelték, ahogy Moen táskáját is, de őt magát nem. Januárban bukkantak rá hegymászók a maradványaira, de ekkor még hátra volt a hosszas azonosítási folyamat.

 

A jól konzerválódott testből sikerült DNS-t venni, és mostanára kiderült, tényleg Moent találták meg. A rokonok nagyon hálásak a rendőrségnek, és szóba se tudják önteni, milyen érzés, hogy Moen visszatért hozzájuk. Hozzátették, a férfi lelke ott marad a gyönyörű, békés környezetben, ami az életét követelte.

Ajánlott videó

Videó
Docskocs Zsuzsa 64 éves, közel 30 éve lélegeztetőgéppel él. Lassan romló állapotával gyermekként szembesült. Amíg nem volt géphez kötve, programozóként dolgozott, és ma is gondozza saját honlapját, ahová festményeit, rajzait tölti fel.