Nagyvilág
hörcsög (Array)

Gyerekek előtt falt fel egy élő hörcsögöt a tanár

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

újságíró. 2015. 05. 19. 20:09

Azt mondja, az élet értékéről akart hatásos leckét adni a kisdiákoknak.

Eljárást indított a dél-koreai rendőrség egy 44 éves tanár ellen, aki a kisdiákjai szeme láttára kettéharapott, majd megevett egy élő hörcsögöt. A Yu nevű pedagógus azt mondja, ő csak értékes leckét akart adni a gyerekeknek az élet értékéről – írja a The Korea Times.

A bizarr eset május 11-én történt, egy bentlakásos intézményben. Yu észrevette, hogy néhány diák hörcsögök kínzásával szórakoztatja magát. Ekkor kapta fel az egyik állatot és falta fel elevenen, miközben hangosan káromkodott. A történteket hét gyermek nézte végig. A hangzavarra több tanár is helyszínre sietett: tiltakozásukra Yu elhagyta az iskolát.

A tanár ellen a szülők tettek rendőrségi feljelentést, gyermekzaklatás vádjával. A Yonhap hírügynökség később megkereste Yut, aki azt nyilatkozta, hogy azért borult ki annyira, mert gyermekkorában megharapta egy patkány és azóta fóbiás félelmei vannak a rágcsálóktól.

Aztán azt mondta, hogy valójában meg akarta tanítani a gyerekeket az élet értékére: „miközben néztem, ahogy a hörcsögök belehalnak a kínzásba, arra gondoltam, hogy meg kell tanítanom a gyerekeknek, mennyire helytelenül viselkednek.”

Yu bocsánatot kért a gyerekektől, a szüleiktől, és pedagógustársaitól is. Azt mondta, soha nem ette volna meg a hörcsögöt, ha tudja, hogy az gyermekzaklatásnak minősül. A férfi a rendőrségen beismerte a tettét, szabadlábon várja bírósági tárgyalását.

Közben több szülő újabb feljelentést fontolgat, mert szerintük néhányan a tanári karból megpróbálták eltusolni az ügyet: arra kérték a gyerekeket, hogy senkivel ne beszéljenek az ügyről az intézményen kívül.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Tragikus hirtelenséggel

Kommentek

John F. Kennedy writes at his desk in his Senate office, ca. 1953-1961. (Photo by © CORBIS/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.