Nagyvilág

Orbáné pont feleakkora, mint Putyiné

orbán putyin (Array)
orbán putyin (Array)

A fizetésekről van szó, a listavezető Szingapúr miniszterelnöke, évi 468 millió forintnak megfelelő összeget keres, a második hely is ázsiai vezetőé.

A napi.hu összesítette az állami vezetők fizetését, nincs egységes lista, a különböző adatok között pedig nagy különbségek vannak, ugyanis a miniszterelnökök nemcsak anyagi juttatásokat kapnak, sok a pénzben ki nem fejezhető bevételük.

A lista élén mindenestre Li Hszien Lung, Szingapúr első embere áll, évi 468 millió forintot (1,7 millió dollárt) keres, ami annyi, mint India, Brazília, Olaszország, Oroszország, Franciaország, Törökország, Japán, Nagy-Britannia, Dél-Afrika és Németország vezetőjének együttes keresete.

A második helyen Hongkong Peking által kinevezett miniszterelnöke áll, Leung Csun-jing 575 595 dollárt visz haza, a harmadik Tony Abbott ausztrál kormányfő, 410 606 dolláros éves fizetéssel.

Az elemzők szerint Putyin évi 145 455 dollárt visz haza, de egy korábbi megszólalásában jelezte, nem tudja pontosan, mennyit keres, csak átutaltatja az összeget a számlájára. Orbán Viktor havi fizetése valamivel több mint bruttó másfélmillió forint, amit a 224,4 ezres képviselői járandóság egészít ki. Ez évi 21 millió forintnak felel meg, nagyjából 77 ezer dollárnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik