Nagyvilág

Tömegmészárlás egy vajdasági lakodalomban

Hat emberrel, majd saját magával is végzett egy 55 éves férfi vasárnap Martonoson.

 A szerb belügyminisztérium közleménye szerint a szerb-magyar határhoz közel eső vajdasági Martonoson, egy esküvőn egy férfi vadászpuskával lövöldözött. A halálos áldozatok legfiatalabbja 24 éves, a legidősebb 74 éves. Feltételezhetően “megromlott családi viszonyok” állhatnak a tragédia hátterében.

A vőlegény apja – a Blic című napilap értesülése szerint – meggyilkolta a 25 éves menyasszonyt és annak szüleit, valamint saját feleségét és annak szüleit. Fia nem tartózkodott a helyszínen a gyilkosság időpontjában. A férfi állítólag ellenezte fia esküvőjét, mert “nem tetszett neki a menyasszony”, a szombati lakodalomban sokat ivott, vasárnap, a lakodalom után kezdett lövöldözni. A rendőrségi helyszínelés még tart.

A szerb sajtó a hírrel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Szerbiában a legutóbb 2013 tavaszán történt hasonló eset, amikor tizenhárom ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében, Velika Ivancán. A férfi a szomszédaira lőtt, megölt hat férfit és hat nőt, illetve egy gyereket, majd megpróbálta megölni saját feleségét, és végezni akart önmagával. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik