Nagyvilág

Majdnem hatvanan haltak meg a kigyulladt papucsgyárban

tűzlépcső (Array)
tűzlépcső (Array)

Kigyulladt egy épület, amiből nem tudtak elmenekülni. Vasrácsok zárták el a kijáratot.

Legalább ötvennyolc halálos áldozatot követelt egy tűzvész egy Fülöp-szigeteki papucsgyárban, 13 embert továbbra is eltűntként tartanak számon egy nappal a katasztrófa után, közölte csütörtökön egy helyi tisztségviselő.

A lángok szerdán csaptak fel a Fülöp-szigeteki főváros, Manila Valenzuela külvárosában lévő, Kentex Manufacturing nevű, kétemeletes üzemben.

Rex Gachalian, a város polgármestere csütörtökön azt mondta, hogy a 58 halálos áldozat mellett legalább harmincan megsérültek a tűzvészben a több száz embert foglalkoztató gyárban.

A hatóságok szerint a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. Gachalian hozzátette, a rendőrség csütörtökön folytatta a holttestek és az esetleges túlélők keresését, miután szerdán leállították a kutatást a hőség miatt, illetve mivel félő volt, hogy a kétemeletes épület összeomlik.

A tűzoltóknak szerdán sikerült megfékezniük a tüzet, az épületben nem találtak túlélőket. Wilberto Rico Neil Ang Kwan Tiu körzeti tűzoltóparancsnok azt mondta, az elsők között ért fel a kiégett épület második emeletére, ahol számos, felismerhetetlenségig összeégett holttestet látott.

A polgármester közölte, hogy a tüzet az épület bejárati ajtajánál végzett hegesztési munkálatokkor keletkezett szikrák okozhatták. A lángok az üzemben lévő nagy mennyiségű gumi miatt gyorsan elterjedtek.

A hatóságok úgy vélik, az első emeleten tartózkodók közül sokan a második szintre menekültek, ott azonban nem volt vészkijárat, az ablakokat pedig vasrostélyok takarták, így az ott rekedteknek esélyük sem volt elhagyni az épületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik