vonatbaleset philadelphiában (Array)
Nagyvilág

Öt halottja van a vasúti katasztrófának Philadelphiában

Kisiklott a Washingtonból New Yorkba tartó szerelvény – a mozdony és az összes kocsi felborult.

Fejlámpákkal felszerelkezett tűzoltók kocsiról kocsira vizsgálják át annak a vasúti szerelvénynek a kocsijait, amely helyi idő szerint kedden este siklott ki Philadelphiában. Benn ragadt emberek után kutatnak. 238 utas és a vasúttársaság öt alkalmazottja utazott a vonaton: ötven embert vittek a baleset után kórházba, hat ember állapota kritikus. Legalább öten életüket vesztették – tudósít a CNN.

A vonat Washingtonból tartott New Yorkba. Philadelphia polgármestere a helyszínen katasztrófáról beszélt. „Nem tudjuk, mi történt és nem tudjuk, miért történt” – mondta Michael Nutter.

A mozdony és a hét személyszállító kocsi mindegyike felborult vagy feje tetejére állt. Az utasok többsége biztonságosan el tudta hagyni a szerelvényeket, de a tűzoltóknak át kellett vágniuk a karosszériákat, hogy bejussanak a többiekért.

A helyszínen vizsgálódik az FBI is, de egyelőre nem találtak terrorizmusra utaló nyomot. A philadelphiai rendőrség arra kérte a város lakóit, hogy ne menjenek a helyszínre, ne akadályozzák a tűzoltók munkáját.

Patrick Murphy egykori kongresszusi képviselő szintén a vonaton utazott, a Twitteren tett közzé fotót a vonat belsejében dolgozó tűzoltókról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!