Nagyvilág

Kétmillió EU-állampolgár dolgozik Angliában

942 ezren a volt kommunista országokból érkeztek.

A kétmilliót közelíti azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik Angliában vállalnak munkát külföldiként – írja a Telegraph. Félmillióan az elmúlt négy évben érkeztek a brit statisztikai hivatal adatai szerint.

Az idei első negyedévben 1,95 millió volt azoknak a dolgozóknak a száma, akik valamelyik másik EU-tagállamból érkeztek az országba. Az éves növekedés tíz százalék. Rengetegen érkeztek a gazdasági problémákkal küzdő Spanyolországból, Olaszországból és Görögországból, de ismét jelentős növekedésnek indult a lengyel bevándorlók száma is. Hazánkat külön nem, csak a 2004-ben az EU-hoz csatlakozott országok közt említik, de itt is számottevő növekedésről számolnak be.

Az 1,95 millió dolgozó csaknem fele, 942 ezer fő a volt kommunista országokból érkezett – áll a jelentésben. Ebből 135 ezren az elmúlt 12 hónap során.

Az Egyesült Királyság népessége a 2013. júliusi adatok szerint 64,1 millió fő. A brit választási kampány egyik kiemelt témája volt az EU-n belülről érkező külföldi munkavállalók visszaszorítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik