Nagyvilág

Rálőttek George Zimmermanra

zimmerman (Array)
zimmerman (Array)

A férfit korábban felmentették, amikor megölt egy fegyvertelen feketét. Visszament Floridába, ahol egyből egy régi haragosába botlott.

Rálőttek hétfőn George Zimmermanra, akit felmentettek a szándékos emberölés vádja alól, miután 2012-ben Floridában agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tizenévest, Trayvon Martint. Zimmerman a lövés miatt repülő üvegszilánkoktól könnyebben megsérült.

A hétfői incidensnek nincs köze az országszerte tiltakozásokat kiváltó emberöléshez. Zimmermanra a hírek szerint egy olyan ember, Matthew Apperson lőtt rá Orlando egyik főútján, akivel már volt konfliktusa. Apperson azt állítja, hogy Zimmerman tavaly szeptemberben halálosan megfenyegette őt egy közlekedési vitában.

Ügyvédje szerint George Zimmerman, aki már nem Floridában él, látogatóban járt az államban. Az éppen autóját vezető Apperson véletlenül meglátta őt szintén az autójában, üldözőbe vette, rádudált, villogott rá, majd melléérve rálőtt az ablakon át. A lövés nem talált, de Zimmermant az üvegszilánkok könnyebben megsebesítették. Az incidens közvetlen kiváltó oka a rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre nem ismert.

A Trayvon Martin-ügy óta Zimmermannak többször meggyűlt a baja a törvénnyel. Januárban őrizetbe vették, mert egy vitában borosüveget vágott a barátnőjéhez. Az eljárást megszüntették, mert a nő visszavonta a feljelentést. 2013 novemberében szintén őrizetbe vették, mert állítólag pisztolyt fogott akkori barátnőjére, aki később szintén visszavonta a panaszát. A férfit korábban a felesége vádolta meg fenyegetéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik