Nagyvilág

Három meztelen turistát fogtak Kambodzsában

Kambodzsa (Array)
Kambodzsa (Array)

Egy holland nőt, egy olasz és egy argentin férfit tartóztattak le.

További három turistát fenyeget kitoloncolás Kambodzsából azért, mert pucéran fényképezkedtek az Angkor Régészeti Parkban, a délkelet-ázsiai ország fő idegenforgalmi látványosságánál.

A gigantikus templomkomplexumot igazgató Apsara hatóság közleménye szerint egy holland nőt, egy olasz és egy argentin férfit tartóztatott le vasárnap a kulturális örökség védelmével foglalkozó rendőrség, miután rajtakapták őket, amint “pornográf” fotókat készíttettek magukról egy idegenvezetővel a Tomb Raider című videojátékból és mozifilmből ismert Ta Prohm templomban.

A hatóságok közlése szerint a három külföldi fiatal őrizetben vár arra, hogy döntés szülessék ügyükben.
Idén ez már a harmadik, nyilvánosságra került eset külföldi turisták meztelenkedéséről a világörökségi listán is szereplő ősi templomoknál.

Januárban három francia férfit állítottak elő és utasítottak ki Kambodzsából, miután pucéran fotózkodtak a Banteay Kdei templomnál, februárban pedig két amerikai lánytestvér járt ugyanígy, mert meztelenül pózolt a Preah Khan templomban.
Az első esetek után az Apsara Nemzeti Hatóság megszigorította az ellenőrzéseket a régészeti parkban, hogy úgymond elejét vegye a kambodzsai kultúrát és vallási érzelmeket sértő viselkedésnek. Angkor tavaly 2,35 millió turistát vonzott. Nem mind volt meztelen. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik