Nagyvilág

Ferenc pápa megkérdőjelezte a börtönök értelmét

Sokkal könnyebb bezárni az embereket, mint segítséget nyújtani, ha hibát követnek el – hangsúlyozta az egyházfő a Vatikánban.

„Sokkal könnyebb megtölteni a börtönöket, mint segítséget nyújtani annak, aki életében hibát követett el” – mondta Ferenc pápa egy kislánynak, akinek édesapja börtönben van. Az egyházfő hétezer általános iskolást fogadott hétfőn a Vatikánban. „Isten mindent megbocsát, mi vagyunk azok, akik nem képesek megbocsátani” – jelentette ki a pápa.

Az egyházfő haszontalannak nevezte a fiatalkorúak börtönét is. A gyerekeknek azt mondta: senkit ne nevezzenek fogyatékosnak. „Fogyatékos gyerek nem létezik, mindenkiben van valamilyen különleges képesség” – hangsúlyozta.

 
Europress 

Ferenc pápa a háborúval kapcsolatos kérdésekre közölte: „sok hatalmas ember nem akarja a békét, mert a háborúból élnek és többet keresnek a háborúval, mint a békével”. „Az ördög a pénztárcán keresztül jut el az ember szívéig” – tette hozzá.

A gyerekek egy védősisakot ajándékoztak az egyházfőnek, akit „a béke munkásának” neveztek ki. Ferenc pápa ismét beszélt arról, hogy elfáradt és szeretne többet pihenni, de gyorsan hozzátette: nem az emberekkel való találkozók fárasztják ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik